بهترین صورت معاملات فصلی
بهترین صورت معاملات فصلی :از آن جاکه یکی از موارد مهم و اساسی جهت جمع بندی اظهارنامه عملکرد،معاملات فصلی (ماده۱۶۹)میباشد لذا لازم است که در موعد مقرری که از طرف سازمان امور مالیاتی مشحص شده است موارد زیر به صورت کامل و با توجه به اسناد و مدارک در سامانه معاملات به صورت فصلی بارگذاری شود.
کلیه ی خریدها و برگشت از خرید که در طی فصل اتفاق افتاده است.
کلیه ی فروش ها و برگشت از فروش که در طی فصل اتفاق افتاده است.
هزینه هایی که در طی فصل اتفاق افتاده است.
لیست واردات
لیست صادرات
اجاره
قراردادها
شرکت حسابداری و خدمات مالی چرخه حساب مهر با بهره گیری از سابقه حرفه ای پرسنل خود در زمینه خدمات مالی و مالیاتی از زمان تهیه و ارسال گزارش معاملات فصلی و مالیات برارزش افزوده،تا زمان ارسال اظهارنامه عملکرد آماده ارائه خدمات میباشد .لازم به ذکر است این شرکت به صورت تخصصی در حوزهای مالی ،مالیاتی ،حسابرسی،مشاوره مدیریت،آموزش حسابداری کاربردی،استقرار و پیاده سازی نرم افزار های مالی مشغول به فعالیت است.اگر به یک شرکت حسابداری در کرج نیاز دارید تاکلیه امور مالی و مالیاتی خود را با خیال راحت به آن بسپارید با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان شرکت بهره مند شوید.
خدمات آموزشی شرکت چرخه حساب مهر در حوزه مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی
دوره های آموزش حسابداری به صورت تئوری، عملی و کاربردی
دوره های آموزش قوانین و مقررات مالیاتی
دوره های آموزش نرم افزارهای مالی به افراد
دوره های آموزش تجزیه و تحلیل صورتهای مالی به مدیران
دوره های آموزش کاربردی و عملی تهیه گزارش معاملات فصلی ( خرید و فروش فصلی)
دوره های آموزش کاربردی و عملی ارزش افزوده
دوره های آموزش مربوط به امور واردات و صادرات ( آموزش بازرگانی )
دوره های آموزش تهیه و تدوین طرح های توجیهی اقتصادی کسب و کار
صورت معاملات فصلی چیست؟
سازمان امور مالیاتی برای افرادی که موظف به پرداخت مالیات هستند در ماده ۱۶۹ مالیات های مستقیم به موارد زیر اشاره کرده است :
تمام سازمان ها و شرکت های دولتی که خرید و فروش انجام می دهند، باید صورت آن را حداکثر تا یک ماه بعد از انجام معامله به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند که میتواند به صورت الکترونیکی و یا به صورت کاغذی صورت گیرد. آنچه که اهمیت دارد ارسال به موقع این مدارک بوده که می تواند از جرایم متعاقب ارسال با تاخیر جلوگیری کند.
معاملات کوچک یعنی معاملاتی که مبلغ آنها تا ده درصد حد نصاب تعیین شده است ، نیازی به ارسال ماهانه نداشته و مودیان می توانند لیست و فهرست این معاملات را به صورت کلی و هر سه ماه یکبار ارسال کنند. یعنی همه خرید و فرش های کوچک با هم بعد از سه ماه ارسال شوند.
آنچه مودیان باید در ارسال صورت معاملات فصلی مد نظر داشته باشند، دریافت کارت اقتصادی است زیرا ارسال مدارک به سازمان امور مالیاتی باید به همراه کد اقتصادی ذکر شده در این کارت باشد تا مورد پذیرش قرار بگیرد، بدون دریافت کارت اقتصادی هیچ مدرکی از مودی در سازمان امور مالیاتی پذیرفته نمی شود.
اظهارنامه مالیاتی را مطالعه فرمائید.
تاریخ ارسال گزارش فصلی
اگر مودی درخواست کد اقتصادی کند اما تا زمان تعیین شده برای ارسال مدارک کد اقتصادی آماده نشود، رافع مسئولیت او نبوده و باید مدارک را با نام و نام خانوادگی و کد ملی در مهلت تعیین شده ارسال کند.
مودیان حتما باید صورت معاملات فصلی و صورت مالی پایان سال شرکت را در مهلت مقرر و به صورت جداگانه به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.
در ماده (۱۶۹) قانون مالیات های مستقیم به دو گروه مشاغل بند الف و ب اشاره شده است. مشاغل بند الف افرادی هستند که طبق قانون باید معاملات خود را در دفتر روزنامه و دفتر کل ثبت کنند و مشاغل بند ب هم سازمان ها و شرکت ها و افرادی هستند که موظفند معاملات خود را در دفتر درآمد و هزینه ثبت کرده و گزارشات کامل آن را داشته باشند.
مشمولین ارسال گزارش فصلی
طبق قانون، مشمولین ارسال گزارشات فصلی شامل موارد زیر است:
کلیه اشخاص حقوقی
کلیه اشخاص حقیقی که مشمول گروه اول آیین نامه ماده نود و پنج قانون مالیات های مستقیم هستند.
کلیه اشخاص حقیقی مشمول اجرای مالیات بر ارزش افزوده
کلیه مشاغل خاص مورد اشاره در فصل دوم آیین نامه اجرایی ماده نود و پنج جدید قانون مالیات های مستقیم
آیا باید حقوق و دستمزد پرسنل درگزارش فصلی ذکر بشود؟
چون حقوق و دستمزد پرسنل به طور مستقیم و در قانون جداگانه ای مشمول مالیات گردیده و مالیات آن اخذ میشود به همین دلیل در لیست فهرست معاملات فصلی قرار نمیگیرد.
بهترین موسسه حسابرسی را نیز مطالعه کنید.
نحوه ارسال گزارش فصلی سایت سامانه
طبق ماده (۱۶۹) قانون مالیات های مستقیم، کلیه مودیان موظف هستند که صورت معاملات سه ماهه خود را طبق دستورالعمل و فرآیندی که در سامانه گزارش فصلی ارائه شده، ثبت کنند. کلیه اطلاعات خرید و فروش و قراردادها و پرداختی ها و دریافتی های قراردادی و غیر قراردادی که مشمول مالیات است، باید در این سامانه ثبت شود.حداکثر زمان دوره ارسال اطلاعات سه ماه و چهل و ۵ روز بعد از پایان هرفصل است.
در روش آنلاین پس از ثبت نام در سامانه و اعتبار سنجی ،ورود کد کاربری و رمز عبور مرحله دوم در اختیار شرکت بصورت پستی و محرمانه ارسال میگردد.
برای ورود به سامانه گزارش فصلی به نشانی زیر بروید.
با ورود به صفحه سامانه با صفحه ای که عکس آن را در تصویر بالا مشاهده می کنید، مواجه می شوید.
کد و رمز عبور را وارد کرده تا به صفحه مربوط به شرکت خود دسترسی داشته باشید.
اگر هنوز ثبت نام نکرده اید، به سامانه الکترونیکی ثبت نام مودیان مراجعه کرده و فرآیند دریافت پستی رمز عبور را طی کنید. پس از ورود به سیستم، اگر قبلا وارد سیستم نشده اید ، صفحه ثبت اداره کل را مشاهده می کنید.
اطلاعات نام مودی، در سیستم ثبت شده است و آخرین زمان ورود به سامانه و همچنین آخرین زمان تغییر رمز عبور هم مثل ورود به صفحه بانکداری مجازی بانک خود، قابل مشاهده است
شرکت ها و سازمان های تجاری و کلیه اشخاص حقیقی برای ارسال مدارک می توانند به پورتابل سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و بعد از طی مراحل ذکر شده و ارسال مدارک تعیین شده نسبت به ثبت اطلاعات اقدام کنند. همه افرادی که مشمول ارسال این مدارک هستند، می توانند از شرکت ها و موسات مالی و حسابداری دارای مجوز کار در این خصوص هم کمک گرفته و از صفر تا صد این کار را به آنها بسپارند تا در اولین فرصت مدرک مربوط ارسال و مودی مشمول جرایم تعیین شده نشود.
عدم ارسال گزارش فصلی دارای چه جرائمی است؟
در ماده (۱۶۹) قانون مالیات های مستقیم عدم ارسال کد اقتصادی و یا استفاده از کد اقتصادی شخص دیگر و همچنین دادن کد اقتصادی خود به یک نفر دیگر جریمه ای معادل ۱۰ درصد مبلغ معامله انجام شده در بر خواهد داشت. در این صورت موضوع ارسال دیرهنگام و بعد از مهلت مدارک است که باعث می شود، یک درصد معامله ای که مدرک آن دیر ارسال شده مشمول جریمه شود.
منبع : چرخه حساب مهر
برچسب: ،