بهترین موسسه حسابرسی در کرج
یکی از بهترین موسسه حسابرسی در کرج ، موسسه چرخه حساب مهر مرکز جامع حسابداری، حسابرسی و مالیاتی است که با بالاترین دقت و با بهترین کارشناسان خودش مسائل مالی ، حسابداری ، مالیاتی و … شما را حل می کند . در ادامه با خدمات این موسسه بیشتر آشنا شوید.
موسسه حسابرسی در کرج
حسابرسی یکی از مهم ترین و حساس ترین شغل های کشور است که تقریبا می توان گفت گویای سلامت اقتصادی یک کشور می باشد. در واقع حسابرسی یکی از ستون های اصلی اقتصاد کشور است . اما حسابرس کیست؟ تفاوت آن با حسابدار چیست؟ در ادامه ضمن معرفی حسابرسی، انواع حسابرسی و تفاوت و ارتباط آن با حسابداری را به شما خواهیم گفت و شما را با بهترین موسسه حسابرسی در کرج شنا می کنیم.
تعریف حسابرسی چیست؟
طبق تعریف مکتوب در «بیانیه مفاهیم بنیادی حسابرسی» که توسط «انجمن حسابداری آمریکا» منتشر شده است، حسابرسی عبارت است از «فرایندی بسامان به شکل جمعآوری و ارزیابی بی طرفانهٔ شواهد دربارهٔ ادعاهای مربوط به فعالیتها و وقایع اقتصادی، برای تعیین میزان انطباق این ادعاها با معیارهای از پیش تعیینشده و گزارش نتایج به اشخاص ذی نفع». این بیانیه تلاش کرده است به شکلی جامع و درعین حال کوتاه حسابرسی را تعریف کند، اما احتمالا فهم آن برای مخاطبین عادی که تحصیلات آکادمیک در این زمینه ندارند سخت باشد. در ادامه با وظایف بهترین موسسه حسابرسی در کرج آشنا شوید.
موسسه حسابرسی در کرج
به طور ساده تر تعریف حسابرسی و موسسه حسابرسی در کرج
یعنی : مجموعه کار ها و فرایندی که در آن فرد حسابرس ، صورت ها و اسناد مالی یک مجموعه یا شرکت را مورد بررسی قرار می دهد ، صحت و سقم اسناد مالی ارائه شده تعیین می شود و در قالب یک گزارش به کسانی که درخواست حسابرسی داده اند ارسال می شود.
در فرایند حسابرسی اسناد مالی ثبت شده در سیستم های حسابداری یک مجموعه مورد بررسی و واکاوی دقیق قرار می گیرد تا اگر خطا و تقلبی در اسناد ارائه شده و اسناد سیستم حسابداری وجود دارد کشف شود تا از بروز فساد در سیستم مالی جلوگیری شود.
حسابرسی بر مبنای استاندارد هایی انجام می شود که توسط یک موسسه بالادستی ابلاغ می شود. از همین رو، در فرایند حسابرسی اسناد مالی از جهت انطباق آن ها با استاندارد های حسابداری مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند. بهطور خلاصه همان طور که گفته شد، حسابرسی فرایندی است جهت تایید و یا رد صحت اطلاعات و گزارش های مالی یک شرکت.
آشنایی با انواع حسابرسی
اگر بخواهیم انواع حسابرسی را نام ببریم، ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که حسابرسی انواع گوناگونی دارد. حسابرسی صورت های مالی، حسابرسی رعایتی، حسابرسی عملیاتی، حسابرسی قانونی و حسابرسی داخلی از انواع حسابرسی هستند. در ادامه به معرفی و تحقیق در مورد حسابرسی و انواع آن میپردازیم:
۱ – حسابرسی صورت های مالی
هدف اصلی این حسابرسی، اعتباردهی به صورتهای مالی است. منظور از اعتبار دهی، اظهار عقیده یا قضاوت شخص یا اشخاص مستقل و ذیصلاح نسبت به مطابقت تمامی جنبههای با اهمیت ادعاهای منعکس در صورتهای مالی با معیارهای تعیین شده یعنی اصول حسابداری است.
۲ – تعریف حسابرسی رعایت
حسابرسی رعایت چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم، مقصود از حسابرسی رعایت، تعیین میزان رعایت احکام، سیاستها، پیمانها، قوانین و مقررات دولتی و کنترلهای داخلی توسط شرکتهای مورد رسیدگی است. برای مثال، با حسابرسی رعایت شرکتها میتوانند تعیین میزان رعایت احکام و سیاستهای داخلی توسط بخشهای مختلف سازمان را از حسابرسان خود درخواست نمایند.
۳ – حسابرسی عملیاتی
حسابرسی عملیاتی، عبارت است از بررسی بسامان فعالیتهای سازمان یا بخش معینی از آن در ارتباط با اهداف تعیین شده. هدف اصلی حسابرسی عملیاتی، ارزیابی رعایتِ «صرفه اقتصادی» هنگام تهیه منابع و ارزیابی «کارایی» عملیات هنگام استفاده از منابع و «اثربخشیِ» عملیات برای نیل به اهداف از قبل تعیین شده، تشخیص فرصتهای بهبود عملیات و ارائه پیشنهادهای اصلاحی به مدیران سازمانها است. ارزیابی صرفه اقتصادی، کارایی و اثربخشی سیستم حسابداری کامپیوتری یک شرکت و ارائه پیشنهادهای اصلاحی، نمونهای از حسابرسی عملیاتی است.
۴ – حسابرسی قانونی چیست
در سالهای اخیر، دعوت از حسابرسان برای ارائه خدمات حسابرسی قانونی Forensic Audit به ویژه هنگام بروز اختلافات مالی، گسترش فزایندهای یافته است. حسابرسی قانونی در واقع مشابه خدمت پزشکان در امر «پزشکی قانونی» است. برخی از مواردی که اجرای حسابرسی قانونی میتواند ضرورت یابد؛ به شرح زیر است: تقلبهای تجاری یا کارکنان شرکتها، خسارتهای تجاری و اقتصادی، اختلاف بین سهامداران یا شرکا.
۵ – حسابرسی داخلی
در تعریف حسابرسی داخلی، این فن یک فعالیت مستقل، اطمینان بخش واقع بینانه و مشاورهای است که برای ارزشافزایی و بهبود عملیات سازمان طراحی شده است. حسابرسی داخلی با فراهم ساختن رویکردی سیستماتیک و روشمند برای ارزیابی و بهبود اثربخشی فرآیندهای راهبری، مدیریت ریسک و کنترل، سازمان را در دستیابی به هدفهایش یاری میکند.
پروسه رسیدگی به به اسناد کارفرما و دفاتر قانونی شرکتهایی که در سازمان تامین اجتماعی، دارای پرونده بوده و کد کارگاهی دارند، توسط سازمان حسابرسی بیمه تامین اجتماعی را حسابرسی بیمه میگویند.
موسسه حسابرسی در کرج
حسابرسی در موسسه حسابرسی در کرج چطور انجام می شود؟
تا این بخش با تعریف حسابرسی آشنا شدیم اما قبل از انجام هر کاری باید پیش زمینه ای در مورد نحوه انجام آن بدانیم. در اینجا هم ابتدا باید بدانیم حسابرسی چطور انجام می شود؟ عملیات حسابرسی زمانی انجام میگیرد که واحد حسابداری گزارشات خود را تنظیم کرده باشد تا واحد بازرسی شروع به ارزیابی آن کند.
حسابرسی، بررسی صحت گزارشات مالی شرکت می باشد و مرحله به مرحله برای رسیدن به هدف جلو میرود. اینکه رسیدگی توسط افراد تحت نظارت مدیرعامل و هیئت مدیره انجام میگیرد یا کارشناسان رسمی موسسات خدمات مالی، در ماهیت حسابرسی تغییری ایجاد نمیکند. به طور خلاصه مراحل حسابرسی به صورت زیر پیش میرود:
مراحل حسابرسی
ابتدا مدیریت شرکت گزارشات مالی مربوط به بخش حسابداری را تهیه و مدیران شرکت تایید میکنند که این گزارش بر مبنای الزامات قانونی و استانداردهای گزارشگری مالی است.
در این مرحله حسابرسان با شناخت کلیه عوامل اقتصادی و صنعتی دخیل در فعالیتهای آن شرکت، بررسی خود را شروع میکنند.
ارزیابی حسابرسان شامل امور مربوط به بررسی گزارشات مالی، مجموعه ریسکهای موثر بر عملکرد مالی شرکت و نیز اقدامات مربوط به کنترل داخلی است، که شرکت جهت کاهش ریسک ها در پیش گرفته است.
در این مرحله حسابرسان بر اساس شناسایی ریسکها و کنترلهای صورت گرفته، شواهد و اقدامات در جهت دقیق بودن گزارشات مالی را نیز بررسی میکنند.
سپس حسابرسان درباره گزارشات مالی شرکت، به طور بی طرف و دقیق اظهار نظر میکنند که آیا گردش نقدی و وضعیت مالی شرکت صحیح بیان شده است یا خیر. همچنین این اظهار نظرات میزان تطابق گزارشات با استانداردهای گزارشگری مالی و قوانین شرکت را نیز تایید یا رد میکند. در نهایت گزارش حسابرسی به دست سهامداران و اعضای شرکت میرسد.
در جدول زیر به لیست مشاوره و خدماتی که یک حسابرس انجام میدهد اشاره شده است.
لطفا جهت اطلاع بیشتر بهترین طراحی سایت در کرج را مطالعه کنید.
لیست خدمات مشاورهای و رسیدگی یک حسابرس در موسسه حسابرسی در کرج
مشاوره رسیدگی صورتهای مالی :
اخذ تراز آزمایشی(نمونه تراز آزمایشی)، تهیه کاربرگهای اصلی و فرعی هر حساب و
مشاوره رسیدگی داخلی :
رسیدگی به سرفصل نقدی ها نزد بانک، صندوق و تنخواه گردان، مطالبات و پیشپرداختها
مشاوره رسیدگی مالیاتی:
رسیدگی به حسابهای دریافتنی تجاری و غیر تجاری
رسیدگی عملیاتی:
رسیدگی به دارایی های نامشهود و حقوق امتیاز و بهرهبرداری
بررسی اجمالی صورت های مالی:
مطالعه انواع سرمایهگذاریها، تسهیلات مالی، مالیات، فروش و درآمدها
وظیفه و کار حسابرس چیست؟
وظایف حسابرسان اموری مثل بررسی حساب های شرکت، جمع آوری و تحلیل آمار و ارقام، شناسایی مشخصات و ویژگی های کسب و کار و ارزیابی سیستم های گزارش مالی شرکت می باشد. انواع حسابرسان در یک تقسیم بندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک میشوند:
۱ – حسابرسان داخلی
این گروه از انواع حسابرسی داخلی، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند و در واقع رابط میان هیات مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیات مدیره ارائه میدهند. این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی میکنند. حسابرس داخلی، سیاستها، رویهها و توان مالی شرکت را به منظور بهبود کارآیی آن ارزیابی و بررسی میکند.
۲ – حسابرسان مستقل
حسابرسان مستقل، افرادی هستند که در موسسات حسابرسی مشغول کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکتها یا سازمانها با این موسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار میدهند. حسابرسان مستقل، گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه میکنند. در واقع حسابرسان مستقل رابط میان صاحبان شرکت و هیات مدیره شرکت میباشند.
در راحت ترین تعریف حسابرس مستقل به کسی می گویند که امور مالی و حسابداری و حسابرسی شرکت ها و موسسات را در برابر دریافت حقوق انجام می دهد.
یکی از مواردی که این روزها در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است، تاسیس شرکت های حسابرسی و حسابداری است. در این شرکت ها با به کار گرفتن حسابداران و حسابرسان با تجربه، به صورت مستقل به امور مالی موسسات و شرکت ها پرداخت می شود.
حسابرسی مستقل زمانی اهمیت خود را نشان می دهد که لازم است در مورد صورت های مالی و جریان امور مالی و ارزیابی آن ها اظهار نظر صورت گیرد.
با چرخه حساب مهر بهترین موسسه حسابرسی در کرج بیشتر آشنا شوید.
۳ – حسابرسان دولتی
وظیفهای که بر عهدهی حسابرس دولتی بوده عبارت است از رسیدگی یا بررسی معاملات و کنترلهای یک موسسه دولتی به منظور اظهارنظر در این مورد که فعالیتهای مالی و اقتصادی طبق اصول متداول حسابداری دولتی در صورتها وگزارشهای انعکاس یافته است یا خیر.
چه ارتباطی میان بررسی های حسابداری و حسابرسی وجود دارد؟
در بیشتر موارد، یکی از نخستین سوالاتی که توسط افراد علاقهمند به کار در رشتههای حسابداری پرسیده میشود این است که چه تفاوتی میان حسابداری و حسابرسی وجود دارد. گرچه این دو حرفه شبیه هم هستند و اغلب با هم اشتباه گرفته میشوند، ولی تفاوتهای قابلتوجهی میان حسابداری و حسابرسی وجود دارد.
حسابداران معمولاً کارمندان شرکت بوده و بر تمام امور حسابداری و مالیات شرکت ها نظارت دارند. درحالیکه حسابرسان معمولاً توسط شرکت دیگری، برای بررسی درستی کارهای حسابدار استخدام میشوند. گرچه همیشه اینطور نیست، ولی بهطورکلی حسابرس هیچ ارتباط مالی با شرکت ندارد.
حسابدار کارهای خود را بهصورت روزانه انجام میدهد، درحالیکه حسابرس معمولا کارهای حسابداری را سهماهه یا سالانه انجام میدهد. حسابرسان معمولاً در شرایط خاص، مثلاً مشکوک شدن به تقلب، به شرکت آورده میشوند.
استخدام حسابدار در شرکت ضروری است؛ ولی استخدام حسابرس، گزینه ای اختیاری است.
حسابداران در پایان سال صورت های مالی شرکت را تنظیم میکنند. این صورت های مالی، تصویری از ثبات مالی شرکت را ارائه میدهد. ولی حسابرس صورتهای مالی را بررسی و درستی آنها را مشخص میکند.
موسسه حسابرسی در کرج
تفاوت حسابدار و حسابرس چیست؟
اگر تفاوت علم حسابداری و حسابرسی را خوب درک کرده باشیم در پاسخ به سوال تفاوت حسابدار و حسابرس چیست؟ خواهیم گفت: حسابدار اسناد مالی را در دفاتر حسابداری ثبت میکند و حسابرس وظیفه ارزیابی این اسناد را بر عهده دارد.
بنابراین تفاوت حسابدار و حسابرس را میتوان در چند بخش خلاصه کرد.
حسابدار یک کارمند رسمی شرکت محسوب میشود که باید گزارشهای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه ارائه دهد. اما حسابرس با توجه به نوع قراردادش با شرکت کار میکند و حضور او در شرکت الزامی نیست.
شروع کار یک حسابرس، اغلب پس از اتمام کار یک حسابدار است.
حسابدار وظیفه تنظیم و حسابرس وظیفه تحلیل سندمالی را بر عهده دارد.
اگر حسابدار در محاسبات اشتباه کند باید آنها را برطرف کند اما حسابرس پس از تشخیص اشتباه رخ داده، وظیفهای در قبال رفع آن ندارد.
کارمند حسابدار، وابستگی مالی به شرکت دارد اما حسابرس خارجی یک کارمند مستقل از شرکت و مربوط به مؤسسه حسابرسی است. حسابرس داخلی نیز با وجود وابستگی مالی، دارای استقلال کاری می باشد.
موسسه حسابرسی چیست و چه فعالیتی انجام می دهد؟
شرکت ها و موسسات حسابرسی شرکت هایی هستند که به بررسی و ارزیابی صورت های مالی، شواهد مالی و … به منظور جلوگیری از تقلب، اشتباه و … در شرکت ها و موسسات می پردازند. کار حسابرسی توسط حسابرسان خبره باید انجام گیرد و موسسه حسابرسی در قبال ارائه این خدمات هزینه مشخصی دریافت می کند. البته فرایند حسابرسی می تواند به واسطه استخدام حسابرس نیز انجام شوند، ولی معمولا شرکت ها و موسسات از خدمات شرکت ها و موسسات حسابرسی بهره می برند.
سوالی در مورد موسسه حسابرسی در کرج دارید؟
با مشاورین چرخه حساب مهر تماس بگیرید.
در این مقاله به بررسی تعریف حسابرسی پرداخته و در مورد انواع استانداردهای حسابرسی صحبت کردیم. شما چه تجربهای در مورد مفهوم حسابرسی دارید؟ آیا تا به حال کار حسابرسی انجام دادهاید؟ اگر سوالی در مورد حسابرسی دارید و یا حتی درباره موضوعاتی چون حقوق و دستمزد، مالیات و سایر بخشها سردرگم شدهاید، پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید. همکاران ما پاسخگوی شما خواهند بود.
برون سپاری خدمات مالی و حسابرسی داخلی
شرکتهای امروزی با انگیزه های مختلفی نظیر جلوگیری از افزایش تعداد کارکنان و هزینه های ثابت و استفاده از خدمات تخصصی به برون سپاری بخش های مختلف خود اقدام می کنند. خدمات مالی و حسابرسی داخلی از حوزه هایی هستند که هر روز شرکتهای بیشتری به برون سپاری آنها روی می آورند.
چرا باید به برون سپاری برخی فعالیت ها اندیشید
کاهش هزینه
• با برون سپاری برخی فعالیت ها نیاز به استخدام و آموزش نیروی انسانی جدید و همچنین هزینه های ثابت مربوط به تخصیص فضا و امکانات به این بخش ها کاهش می یابد.
• برون سپاری این امکان را به سازمان می دهد که به جای تخصیص هزینه برای انجام کلیه امور در یک بخش، خدمات مورد نیاز خود را گزینش کرده و هزینه ها را کاهش دهد.
بهره مندی از تخصص و تجربه کارشناسان هر زمینه
• با توجه به محدود بودن نیروی کار هر سازمان، برون سپاری فرصت تمرکز نیروی انسانی بر فعالیت اصلی سازمان را فراهم می آورد.
• انتخاب پرسنل شایسته در زمینه ای که تخصص مدیران یک سازمان نیست دشوار خواهد بود؛ با برون سپاری می توان کار خود را به متخصصان و صاحبان تجربه در هر زمینه سپرد.
بسیاری از کسب و کارهای کوچک که امکان استقرار بخش های مستقل در هر زمینه نظیر حسابرسی داخلی، خدمات مالی و غیره در حد سازمان-های بزرگ و تخصیص بودجه مستقل برای این بخش ها را ندارند، با برون سپاری این امور به شرکت های متخصص از خدمات در حد سازمان-های بزرگ بهره مند خواهند شد.
کنترل و نظارت
• با توجه به محدود بودن وقت مدیران سازمان ها، با برون سپاری بخش های در حال رشد و گسترش، امکان نظارت و کنترل دقیق آن ها توسط مدیران شرکت های طرف قرارداد برون سپاری فراهم می آید.
• هر زمینه از کسب و کار ریسک های مختص خود را دارد؛ شرکت های ارائه کننده خدمات با داشتن تخصص، تجربه و آشنایی با ریسک های حوزه فعالیت خود قادر به مدیریت کارآمد آن ها خواهند بود.
منبع : چرخه حساب مهر
برچسب: ،